Комплект наборів «Практична електроніка» для навчальних закладів міста.

Забезпечення навчальних закладів міста Васильків комплектами наборів "Практична електроніка" з метою розвитку дітей та впровадження STEM-освіти: вивчення природничих наук через технології з елементами інженерії методами математики.
Конструктор № 1 «Базовий» - це 10 експериментів, присвячених детальному вивченню резисторів: постійні, змінні, термо- та фоторезистори, а також роботі з конденсатором.
Конструктор № 2 «Перемикачі» навчить застосовувати в електричних схемах найрізноманітніші типи перемикачів: кнопки, тумблери, DIP-перемикачі, геркони, реле.
Конструктор № 3 «Напівпровідники» занурить у світ найпоширеніших електронних компонентів, без яких не обходиться практично жоден електронний прилад – це діоди, стабілітрони, транзистори.
Конструктор № 4 «Оптоелектроніка» охоплює в своїх експериментах велику кількість сучасних оптоелектронних компонентів: світлодіоди, семисегментні індикатори, фотодіоди, фоторезистори, оптопара тощо.
Конструктор № 5 «Джерела живлення» розповість, як побудовані й працюють батарейки та акумулятори, як можна перетворити силу м’язів або енергію сонця в електричну енергію, та як можна добувати енергію з фруктів, овочів, соків і навіть води. Представлено способи об’єднання батарейок та акумуляторів для отримання необхідного для електронного приладу джерела живлення.
Експериментуючи з Конструктором № 6 «Операційні підсилювачі», як побудовані та працюють операційні підсилювачі, як створювати та працювати з компаратором, тригером, суматором тощо. Навчитесь збирати на базі операційних підсилювачів сенсори вологості, світла і навіть прихованої електричної проводки, а також розберетесь з тим, як працюють схеми для відтворення аудіосигналів.
Конструктор № 7 «Таймер NE555» навчить розрізняти електричні сигнали за їх формою та властивостями, визначати їх період, частоту та скважність. Даний конструктор цілковито присвячений тонкощам роботи з однією з найпопулярніших мікросхем – NE555. Виконуючи експерименти, опануєте найрізноманітніші способи підключення та використання даної мікросхеми, та зберете схеми вимикача, таймера, метронома, інфрачервоного бар’єру, дверного дзвоника, тестера та навіть піаніно.
Завдяки Конструктору № 8 «Цифрова електроніка» навчитесь користуватись різними системами числення та дізнаєтесь про області їх застосування, дізнаєтесь, як працюють базові логічні елементи та інші мікросхеми. Навчитесь використовувати цифрові мікросхеми: логічні елементи (AND, OR, NOT, NAND, XOR, NOR), шифратори/дешифратори, суматори, регістри, тригери та інші.
Мультиметр

Пріоритетний напрямок: Інше

Дата початку голосування: 1 квітня 2018 р.

До кінця голосування залишилося: 0

Автор: Бондар Ірина Григорівна

Станом на 17 січня проект підтримали 70 осіб.