Реконструкція вуличного освітлення з використанням інноваційних енергоефективних заходів ВДЕ (енергія сонця) в місті Переяслав-Хмельницький, Київської області

Принцип роботи вуличного освітлення на сонячних панелях полягає в перетворенні енергії сонячного світла за допомогою фотоелементів в електричний струм. Далі електрична енергія надходить на акумуляторну батарею, де відбувається її накопичення. Батарея живить світильник, як правило, LED і таким чином відбувається нічне освітлення території. LED світильники є найбільш економічними джерелами світла. Включення і вимикання світильника в потрібний момент часу, а також контроль зарядки батареї здійснюється спеціальним керуючим блоком
Встановлення 7(семи) автономних світильників на сонячній енергії є сучасним та економічним вирішенням проблеми з підвищенням рівень безпеки громадян, то скорочення витрат за електроенергію. Цей метод не передбачає підключення до електромереж та тарифікацію за використання електроенергії. На існуючих опорах будуть встановлені LED світильники, та система генерації та зберігання електричної енергії.
В запропонованій нами системі використовується такий алгоритм роботи світильника який дає можливість використовуючи LED ліхтар (12 Вольт) потужністю 30 Вт та при цьому зменшити витрати накопиченої енергії та збільшити автономний час роботи системи майже втроє. Сонячний модуль потужністю в 160 Вт спроможний видобути в середньому в період з листопада по березень близько 222,73 кВт/ч енергії за світовий день на одному світильнику. LED ліхтар працює таким чином: автоматичний датчик день-ніч вмикає ліхтар коли на дворі стемніє.
Такий алгоритм роботи дозволить нам економно використовувати накопичену енергію, збільшити автономний час роботи Системи майже втроє, що актуально в зимовий період, та дає можливість досягнути балансу між видобутком енергії та її витратою (видобуватися буде більше ніж використовуватись), акумулятор 12х55 переважний час буде зарядженим, а це збільшить термін його використання.

Пріоритетний напрямок: Вуличне освітлення

Дата початку голосування: 17 жовтня 2017 р.

До кінця голосування залишилося: 0

Автор: Нечай Олександр Вікторович, Конченко Віктор Дмитрович

Станом на 19 вересня проект підтримали 11 осіб.