Встановлення на вільному постаменті у парку Металургів монументу Пресвятої Богородиці Діви Марії - історичної покровительки Запорізьких козаків.

Пропонується пофарбувати постамент від знесеного раніше пам'ятника В.Леніну у парку Металургів у патріотичні кольори, та встановити на ньому монумент Пресвятої Богородиці Діви Марії - історичної покровительки Запорізьких козаків із написом на постаменті: "Пресвята Богородиця, благаємо, покрий нас Чесним Твоїм Покровом і визволи нас від всякого зла..." Разом із тим посадити навколо монументу квіти та у подальшому облаштувати громадський простір, привабливий для мешканців міста і гостей нашого історичного козацького поселення. Реалізація проекту не тільки естетично прикрасить занедбаний парк Металургів і стане центром громадського простору у ньому, але і ситане вшануванням Покровительки засновників нашого історичного поселення і сьогоднішніх його мешканйів, які продовжують і підтримують козацькі традиції. Перший у Нікополі монумент Богородиці значно підвищить туристичну привабливість міста та буде сприяти духовному та соціальному розвитку його мешканців і гостей.

Тип проекту: Загальноміський

Пріоритетний напрямок: Естетичне облаштування міста

Автор: Бабініна Людмила Вікторівна

Станом на 23 серпня проект підтримали 29 осіб.