Місто майстрів

Влітку 2016 року внаслідок пожежі було знищено повністю дах шкільної майстерні. Суттєво пошкоджено стелю та потребує заміни електропостачання. Дах за рахунок місцевого бюджету – відновлено. Стеля частково обвалилася, що є небезпечним для користування приміщеннями майстерні, відсутність електропостачання не дає можливість використовувати обладнання кабінетів: слюсарня, столярня, кабінет обслуговуючої праці.
Майстерня школи оснащена необхідним обладнанням: токарні станки, деревообробні станки, швейні машини та інше приладдя, необхідне для проведення уроків та гурткової роботи.
Відсутність майстерні не дає можливості виконувати навчальні програми з трудового навчання для учнів 5-11 класів в повному обсязі.
Учні школи залишились без можливості отримувати якісні знання, уміння і навички з технологій. Учнівський колектив став активним учасником регіональної програми дослідно-експериментальної роботи за темою «Науково-методичні засади створення інноваційної моделі STEM- освіти». Одним із напрямів цієї програми є створення моделей, конструювання виробів, технологічні розробки проектів, створення виробів декоративно-ужиткового мистецтва, що неможливо без уроків та гуртків на базі шкільної майстерні з відповідним обладнанням.
Досвідчені вчителі трудового навчання разом з учнями неодноразово отримували переможні результати на міських, обласних виставках декоративно-ужиткового мистецтва та конкурсах творчої майстерності, здобували призові місця на міських та обласних олімпіадах з трудового навчання. Роботами учнів оздоблено приміщення школи: коридори, кабінети, актова зала…
Учні та вчителі неодноразово проводили майстер-класи з технік: конзаші, квілінг, витинанка, паперопластика, вишивка, печворк та інші.
Художні вироби учнів школи прикрашали місто на святах (День міста, День Незалежності, Випускник - 2017).
Для того, щоб сприяти всебічному розвитку учнів, гармонійному сприйняттю прекрасного, естетичному та професійному вихованню школи необхідна майстерня.
Споруда потребує негайного ремонту внутрішньої частини:
• ремонт стелі;
• відновлення електропроводки.
Після завершення ремонту та відновлення навчального процесу у майстерні з’явиться можливість:
• повністю відновити навчально-виховний процес у кабінетах майстерні;
• виконувати у повному обсязі навчальні програми з технологій та трудового навчання;
• вести профорієнтаційну роботу серед учнів 9-11 класів;
• створити творчі об’єднання «Роби з нами, роби, як ми, роби краще нас»;
• проводити міжшкільні та регіональні майстер-класи з творчо-обдарованими дітьми;
• відновити проведення міських олімпіад з трудового навчання на базі школи.

Тип проекту: Загальноміський

Пріоритетний напрямок: Інше

Автор: ГО "Добра справа ПМШ №11"

Станом на 19 серпня проект підтримали 391 особа.