Заміна вікон на енергозберігаючі в місцях загального користування, а саме під’їзних приміщеннях.

У наших житлових багатоквартирних будинках встановлені старі дерев’яні вікна, які прийшли в непридатність. Будинки по вул. Наукова №2; вул. Єдності № 71 побудовані у 60-х роках. За усі ці роки вікнами ніхто серйозно не займався. Рами на вікна прогнили, що не може забезпечити надійного утримання скла, та утримання тепла у під’їздах. Усі старі дерев’яні вікна абсолютно не відповідають вимогам безпеки та санітарії. Грибок який є на дереві постійно його руйнує, але ще більш шкодить здоров’ю мешканців будинку. Кожен день приходиться людям ходити сходами та вдихати спори грибка, який є у повітрі під’їзду. А серед них є як діти так і хворі люди.
Немає жодної змоги ані ретельно вимити скло, бо це загрожує життю та здоров’ю мешканців будинків; ані здійснити безпечно провітрювання, бо віконні рами просто розсипаються при спробі їх відчинити. Ні періодичні перефарбування , ні ремонти вже не допомагають забезпечити надійність та міцність вікон, не кажучи вже про збереження тепла у приміщенні.
Основна проблема у тому, що старі вікна не можуть забезпечити зберігання тепла у під’їздах. Під’їзди не опалюються, тому що на даний час не існує централізованої системи опалення, а встановити інші засоби опалення ОСББ не має можливості. Заміна старих вікон на енергоефективні металопластикові вікна дасть можливість забезпечити комфортні умови для мешканців будинків.
Заміна вікон у під’їздах двох будинків дасть можливість забезпечити комфортне проживання для 247 осіб ,які проживають у цих будинках у 142 квартирах. Це 7 під’їздів. Від реалізації проекту виграють всі версти населення : від малого до старого; від здорової людини до інвалідів; від дітей до людей похилого віку. Одним словом виграють 100% мешканців двох будинків.

Пріоритетний напрямок: Заходи з енергозбереження

Автор: ОСББ «Єдність – 3»

Станом на 23 квітня проект підтримали 240 осіб.