БібліоДім (встановлення енергозберігаючих пластикових вікон вітчизняного виробника в будинку ОСББ «Палацовий, 1»)

Сьогодні показник споживання енергетичних ресурсів в Україні в декілька разів перевищує середньоєвропейський, що катастрофічно впливає на економічне та екологічне становище країни. Відповідно, завдяки раціональному використанню теплоносіїв можна досягти суттєвого покращення енергетичної, екологічної та економічної ситуації. При цьому, саме у сфері опалення завдяки певному знанню і бажанню його застосовувати у повсякденні можна економити найбільшу кількість енергоносіїв. При тому, що ця енергія використовується надзвичайно марнотратно. Заходи спрямовані на економне використання енергоресурсів (встановлення автономного опалення) не дають бажаних результатів, так як за проведеними розрахунками у зимовий період через вікна проводяться значні теплові втрати.
Швидке зростання в Україні ціни на енергоносії, старіння будівель і реконструкція систем теплопостачання, а також залежність усіх міст України і Марганця зокрема, від підвищення цін на енергоносії, змушують міську владу приділяти якомога більше уваги питанням енергозбереження та впровадження передових сучасних енергозберігаючих технологій.
Ще однією проблемою є обмеженість фінансових ресурсів жителів міста. Для належної герметизації під’їздів будинку і бібліотечних приміщень та економії електроенергії є велика потреба замінити старі вікна в будинку по вул. Палацова, 1, в якому на першому поверсі знаходиться бібліотека ім. Островського на сучасні енергозберігаючі, виготовлені за інноваційними технологіями.

Пріоритетний напрямок: Заходи з енергозбереження

Автор: ОСББ «Палацовий, 1»

Станом на 23 квітня проект підтримали 274 особи.