25. VITAPARK (ПАРК ЖИТТЯ) - створення умов для активного проведення часу в центральному парку м. Луцька

Ініціатива передбачає створення у центральному парку Луцька так званої стежини VITAPARC - це дистанція, яка долається на свіжому повітрі в пішому порядку або бігом з можливістю виконання додаткових фізичних вправ на спеціально обладнаних станціях фізкультурно-оздоровчого призначення та набуття навичок орієнтування на місцевості. Станції являють собою елементарні об'єкти тренажерного типу (пеньки, колоди, перекладина, стовпці тощо), які будуть виготовлені з природних матеріалів (дерево) та органічно вписуватимуться в ландшафт парку. Встановлені станції передбачають можливість виконання фізичних вправ із різним ступенем складності, що дає змогу їх використовувати людям будь-якого віку та фізичної підготовки. Біля кожної станції буде встановлена інформаційна таблиця з візуальним роз'ясненням способу виконання вправи. Вона може стати популярною і під час прогулянок сімей з малими дітьми, і пробіжок лучан парком, і для проведення практичних занять з основ орієнтування на місцевості. VITAPARC постійно пропагуватиме здоровий спосіб життя серед відвідувачів парку. Статті витрат ініціативи: інформаційні стенди, інформаційні таблички, бруси оциліндровані різних діаметрів, брус квадратний, арматура кругла, труба металева, плівка світловідбиваюча, кріплення до всіх конструкцій (тренажерів), транспортні витрати, монтажні, зварювальні, столярні та інші роботи.

Автор: Петрочук Д.П.

Станом на 14 грудня проект підтримали 226 осіб.