Громадський бюджет на 2017 рік Завершено

3 000 000 ГРН
РЕАЛІЗАЦІЯ ПРОЕКТІВ В РАМКАХ ГРОМАДСЬКОГО БЮДЖЕТУ МІСТА КРОПИВНИЦЬКОГО Проекти повинні бути спрямовані, зокрема, на поліпшення комфорту проживання мешканців та естетичного вигляду міста, сприяти соціально-економічному, культурному і просторовому розвитку, впровадженню сучасних інноваційних проектів в усіх сферах життєдіяльності міста. Проекти за обсягом фінансування розподіляються на: Малі – загальна вартість становить до 100,0 тис. грн; Великі - загальна вартість становить від 100,0 до 800,0 тис. грн. Проект має отримати підтримку: малий - не менше 25 осіб – членів територіальної громади міста Кропивницького (крім автора), що засвідчується відповідними підписами; великий – не менш як 50 таких осіб з їх підписами. Проектні пропозиції мають відповідати наступним критеріям: - одна заявка - один об'єкт; - об’єкт загального користування; - актуальність для членів територіальної громади міста Кропивницького; - узгодженість мети та результату; - можливість реалізації протягом бюджетного року; - проект не суперечить чинному законодавству України; реалізація проекту належить до компетенції виконавчих органів Кіровоградської міської ради; - у разі подання проекту у сфері просторового розвитку проект має відповідати Генеральному плану міста Кропивницького; - при формуванні проектних пропозицій, які включають роботи з будівництва, реконструкції або капітального ремонту об’єктів, авторам необхідно керуватись орієнтовними цінами на основні будівельні матеріали, вироби на конструкції, розміщеними на сайті Міністерства регіонального розвитку та будівництва України http://www.minregion.gov.ua (підрозділ “Ціноутворення» розділу «Ціноутворення, експертиза та розвиток будівельної діяльності»). Терміни подачі проектів: 30 календарних днів починаючи 15 серпня року що передує виконанню громадського бюджету міста Кропивницького. У 2017 році термін подання починається з 01 лютого 2017 року по 02 березня 2017 року. Автор проекту – фізична особа, дієздатна (або з неповною цивільною дієздатністю) віком від 16 років, яка є громадянином України та зареєстрована і проживає на території міста Кропивницького. Проекти повинні бути спрямовані на: - благоустрій мікрорайонів, вулиць, зон відпочинку (встановлення обмежувачів руху транспорту, контейнерних майданчиків, облаштування місць для вигулу собак, пішохідних доріжок, озеленення та освітлення прибудинкової території, тощо); - покращення умов проживання людей з обмеженими фізичними можливостями та сімей, які опинились у важких життєвих обставинах; - організацію дозвілля (проведення спортивно-масових заходів, конкурсів, концертів, святкування ювілейних дат, культурно-мистецькі заходи, тощо); - заходи з енергозбереження; - покращення екологічної ситуації у місті (створення нових зелених зон та зон відпочинку, тощо); - збереження та відновлення історично-культурної спадщини міста; - інші суспільно-корисні соціальні проекти. Проекти повинні відповідати вимогам: назва проекту має відображати зміст проекту і бути викладеною лаконічно; - проект не суперечить чинному законодавству України; реалізація проекту належить до компетенції виконавчих органів Кіровоградської міської ради; - у разі подання проекту у сфері просторового розвитку проект має відповідати Генеральному плану міста Кропивницького; - проект повинен бути реалізований протягом одного бюджетного року і спрямований на кінцевий результат. Порядок подання проектів Для подання проекту його автору необхідно: заповнити бланк-заявку, електронна версія даного бланку можна знайти на сайті міської ради (http://www.kr-rada.gov.ua) або у паперовому вигляді через відділ по роботі зі зверненнями громадян міської ради (м.Кропивницький вул. Велика Перспективна 41, кімн. № 135 E-mail: zvern@krmr.gov.ua); додати список осіб, які підтримують реалізацію даного проекту. Заповнені бланки проектів реалізація яких відбуватиметься за рахунок коштів громадського бюджету міста Кропивницького (за винятком сторінок, які містять персональні дані авторів проекту), оприлюднюються на веб-порталі міської ради. Автор проекту може у будь-який момент зняти свій проект з розгляду, але не пізніше ніж за 7 календарних днів до початку голосування. Об’єднання проектів можливе лише за взаємною згодою авторів до початку голосування. Внесення змін щодо проекту можливе лише за згодою авторів проекту до початку голосування, але не пізніше 7 календарних днів до початку голосування. Порядок розгляду проектів Організацію розгляду проектів забезпечує відділ по роботі зі зверненнями громадян, який: веде реєстр отриманих проектів та оприлюднює його на веб-сайті міської ради; здійснює перевірку правильності заповнення проекту та щодо відповідності кількості зібраних підписів. Якщо проект є неповний або заповнений з помилками, відповідальна особа електронною поштою або простим поштовим відправленням повідомляє про це автора проекту з проханням надати необхідну інформацію або внести корективи протягом 7 календарних днів з дня отримання інформації про доопрацювання проекту. У разі відмови внести корективи або якщо такі корективи не були внесені протягом 7 календарних днів з дня отримання відповідної інформації пропозиція відхиляється. Передає копію проекту до управління економіки міської ради для проведення аналізу проекту на предмет можливості реалізації та правильності визначення його вартості. Управління економіки спільно з профільним виконавчим органом протягом 20 робочих днів з дня отримання проекту здійснює його аналіз та готує висновок. Якщо управління економіки або профільний виконавчий орган заперечує щодо можливості реалізації поданого проекту, то такий проект додатково скеровується на розгляд постійних комісій міської ради з питань бюджету, податків, фінансів, планування та соціально-економічного розвитку та профільної відповідно до теми проекту для підтвердження або відхилення зауважень управління економіки чи профільного виконавчого органу. Заперечення розглядаються на найближчому засіданні постійних комісій, але не пізніше ніж протягом 10 робочих днів та за обов’язкової участі автора проекту. На таке засідання комісії обов’язково запрошуються представники громадськості та депутатського корпусу. За результатами розгляду комісія приймає рішення щодо підтримки або відхилення поданого проекту. Після проведеного аналізу всіх проектів управління економіки міської ради забезпечує оприлюднення на веб-сайті міської ради проекти, які допущені для участі у голосуванні та відхилені проекти, а також відповідні висновки профільних виконавчих органів та рішення комісій міської ради. Проекти, допущені для участі у голосуванні, оприлюднюються з урахуванням поділу на великі та малі. Автори відхилених проектів повідомляються про відмову в публікації з відповідним обґрунтуванням. Організація голосування Голосування за проекти для реалізації за рахунок коштів громадського бюджету міста Кропивницького здійснюється через офіційний веб-сайт міської ради міста Кропивницького шляхом заповнення електронної версії анкети, у Центрі надання адміністративних послуг міста Кропивницького шляхом заповнення друкованої версії анкети чи через систему BankID (для осіб, які зареєстровані у місті Кропивницькому). Голосування проводиться не раніше, ніж через 10 робочих днів після оприлюднення допущених для участі у голосуванні проектів на веб-сайті Кіровоградської міської ради. Голосування триває 10 робочих днів з дня початку голосування, але закінчується не пізніше 15 листопада відповідного року. На 2017 рік голосування закінчується не пізніше 03 травня 2017 року. Кожен член територіальної громади може віддати один голос за малий проект та один голос за великий проект у кожному році. Результати голосування оприлюднюються на офіційному веб-сайті міської ради.

Станом на 13 грудня у конкурсі зареєстровано 86 ініціатив.

Сховати
Назва проектуГолоси
Зігріємо наших дітей та покращимо обличчя нашого мікрорайону (НВО №8)
1704