“Відкрите небо” - м.Дунаївці, вулиця Красінських, 3 (площа Дунаєвецької міської бібліотеки)

1. Назва проекту – зона відпочинку “Відкрите небо”

Проект буде реалізовано на території:
місто Дунаївці, вулиця Красінських, 3 (площа Дунаєвецької міської бібліотеки)

2. Опис проекту
В ході реалізації проекту “Відкрите небо” пропонуємо облаштувати простір на території Дунаєвецької міської бібліотеки, що і стане його зоною функціонування. Для комфортного перебування відвідувачів даного простору буде встановлено лавочки, які забезпечать місця для відпочинку, спілкування, зборів, як для молоді так і для містян усіх вікових категорій, без обмежень. Під час проведення різних форм заходів кількість місць для сидіння може збільшуватись за рахунок переносних стільчиків. В центрі простору “Відкрите небо” - ганок міської бібліотеки, який буде використовуватись, як подіум для концертів, конкурсів, робочих заходів. При потребі, до місця металевого декоративного оздоблення з написом «Бібліотека» буде кріпитися мобільний екран. Тому, даний простір може перетворюватися на літній кінотеатр. Завдяки участі Дунаєвецької міської бібліотеки в проекті «Артхаус Трафік», установа має можливість безкоштовно отримувати для перегляду найсучасніші документальні, художні, експериментальні, авторські та інші фільми в найкращій якості. Для задоволення потреб дозвілля людей старшого віку, дана територія буде використовуватися, як місце для зустрічей з спілкуванням та танцями. Перевагами даної території є близьке розміщення максимально комфортно облаштованого приміщення – Дунаєвецької міської бібліотеки, з усім необхідним приладдям та меблями для проведення заходів, наявність вай-фай зони, проектора для влаштування переглядів фільмів.

3. Інформація стосовно доступності (результатів) проекту для мешканців Дунаєвецької міської ради у разі його реалізації:
Пропонуємо створити новий центр відпочинку і гуртування для жителів міста та приїжджих. Простір “Відкрите небо” буде відкритим та доступним, а головне безкоштовним.

4. Обґрунтування необхідності реалізації проекту
На даний час у місті Дунаївці майже усі розваги для містян є платними та досить одностильними - відпочинок у кафе, дискотеки, прогулянки у парку. Головна ціль більшості кафе – максимально швидко задовольнити потребу у харчуванні, звільнити місце і посадити на нього когось іншого, потім – повторити ітерацію. Концепція відкритого простору передбачає протилежний підхід: відвідувачу надається свобода самостійно вирішувати скільки знаходитись у просторі. А перекус можна принести з собою. Дунаєвецька міська бібліотека має усі умови для створення подібного місця, матеріальне забезпечення та велика, зручна територія. Ми пропонуємо створити місце для згуртування людей різних вікових категорій, спрямування їх дозвілля в цікаве, корисне та безпечне русло та одночасно облаштувати територію в центрі міста, яка безперечно прикрасить його і поза рамками проекту та буде використовуватися для проведення заходів на відкритому повітрі, вуличної бібліотеки, фотозон і врешті стане корисною для усіх містян.

5.Орієнтовна вартість проекту = 49 700 грн
5.1. Звукопідсилювальна апаратура, для озвучення заходів, переглядів фільмів, тематичних танцювальних вечорів (активні акустичні колонки, пульт, кабеля, мікрофони, стійки) = 35 000 грн
5.2. Лавочки ( 6 шт. х 1000 грн.) = 6 000 грн
5.3. Стільчики (20 х 435 грн.) = 8 700 грн
Роботи по встановленню будуть проведені власними силами

Покрокова інструкція для голосування в системі Громадський бюджет
Відео – https://www.youtube.com/watch?v=Qo2QmhmmXx4
Відео і аудіо - https://www.youtube.com/watch?v=H0cJLEaQjZ8

Тип проекту: Загальноміський

Пріоритетний напрямок: Облаштування зон відпочинку та упорядкування прибережних смуг водойм

Автор: Лесик Тетяна Володимирівна

Станом на 21 червня проект підтримали 24 особи.