ФОНТАН біля ГІМНАЗІЇ - це красиво, та водночас забезпечення водовідведення стічних та зливових вод від приміщення школи.

1. Назва проекту:
Забезпечення водовідведення стічних та зливових вод від приміщення школи і ліквідація(чи обмеження доступу) потенційно-небезпечного об’єкту на пришкільній території
Проект буде реалізовано на території:
- м.Дунаївці, вул..Шевченка, 58, Дунаєвецький навчально-виховний комплекс «ЗОШ І-ІІІ ступенів, гімназія» :

2. Опис проекту:
- Проект створено відповідно до стратегії розвитку Дунаєвецької ОТГ на 2018 рік, а саме, пункт 1.2.1:Підвищення ефективності освітніх послуг
- Проект спрямований на забезпечення збереження існуючого приміщення школи шляхом проведення благоустрою прилеглої території 500 м2 із проведенням наступних заходів: бруківкою 110 м2 , гранітним щебенем 390м2, водовідведення стічних вод від цокольного приміщення. Також необхідно провести демонтаж аварійної колишньої споруди пожежної водойми , замінивши його фонтаном.

3. Інформація стосовно доступності (результатів) проекту для мешканців Дунаєвецької міської ради у разі його реалізації:
- Кількість щоденних потенційних відвідувачів – 1500 чол. В тому числі учні Дунаєвецького навчально-виховного комплексу «ЗОШ І-ІІІ ступенів, гімназія» (719 чол.)
- Забезпечення безпеки життєдіяльності учасників навчально-виховного процесу, збереження приміщення школи та покращення естетичного вигляду нашого міста.

4. Обґрунтування необхідності реалізації проекту
- Проблема: Під час тривалих чи сильних опадів в підвальне приміщення школи затікає велика кількість води, що в свою чергу призводить до руйнування фундаменту приміщення, псує майно, обладнання та інші матеріальні цінності, і може призвести до руйнування навчальних приміщень школи. На прилеглій території знаходиться аварійне приміщення колишньої пожежної водойми яка є потенційно-небезпечним об’єктом.
- Мета проекту: Забезпечення водовідведення стічних вод, недопущення руйнування приміщення школи і забезпечення безпеки дітей під час перебування у школі.
- Обґрунтування: На протязі осінньо-зимового періоду, коли підвищена вологість, часті та тривалі опади і складність рельєфу місцевості призводить до попадання великої кількості води в підвальне приміщення навчального закладу, що в свою чергу призводить до руйнування фундаменту приміщення, підвищення вологості в школі що з часом зможе привести руйнування несучих фундаментів частини приміщення школи ( що в свою чергу призведе до великих додаткових фінансових затрат). В цей же час на прилеглій території біля пожежної водойми постійно багнюка та глибокі баюри. Діти, які приходять чи йдуть до школи, а також під час перерви обходять цю багнюку через верх пожежної водойми, що може привести до нещасного випадку, тому, що обваловка споруди осунулася, кришка люку незамкнена, гострі краї бетонних панелей перекриття оголені та виступають за залишки обвалування.

5.Орієнтовна вартість проекту = 50 570 грн
За рахунок коштів бюджету = 46 570 грн
Власний внесок = 4 000 грн

Інструкція для голосування в системі Громадський бюджет
Відео – https://www.youtube.com/watch?v=Qo2QmhmmXx4
Відео і аудіо - https://www.youtube.com/watch?v=H0cJLEaQjZ8

Тип проекту: Загальноміський

Пріоритетний напрямок: Естетичне облаштування міста

Автор: Слівінський Віктор Васильович

Станом на 21 червня проект підтримали 44 особи.