Міжнародний туристичний маршрут “Стежками Юрія Дрогобича” та його перший етап “Око Юрія Дрогобича” (пл. Ринок)

Проект є важливим для Дрогобича, тому що він сприятиме збільшенню кількості бажаючих побувати в Дрогобичі, ознайомитись з його історією, в тому числі з інформацією про всесвітньовідомого вченого, астронома Юрія Дрогобича. проект «Око Юрія Дрогобича» дозволяє привернути увагу до події, яка відбулась у Дрогобичі 550 років тому. За однією з легенд Юрій Котермак у 1468 р. перед від’їздом на навчання до Кракова піднявся на верхній поверх міської ратуші, де пообіцяв, що зробить все можливе для того, аби досягти успіху, заявити про Дрогобич на цілий світ. Нашому краянину це вдалося. Він дотримав свою обіцянку. Став всесвітньовідомим вченим, астрономом, ректором Болонського університету, професором Краківського університету, чим прославив рідне місто.
З метою інформування мешканців та потенційних туристів заплановано виготовлення та встановлення інформаційних стендів (сіті-лайтів та фрейм-лайтів) у Дрогобичі, Трускавці та Східниці. Туристи зможуть придбати різну сувенірну продукцію (буклети, листівки, значки, календарики) із символікою Дрогобича, в тому числі, присвяченою Юрію Дрогобичу.

Тип проекту: Загальноміський

Пріоритетний напрямок: Естетичне облаштування міста

Дата початку голосування: 17 грудня 2018 р.

До кінця голосування залишилося: 0

Автор: Кльоба Лев Гнатович

Станом на 17 січня проект підтримали 52 особи.