Облаштування майданчика для роздільного сортування сміття на вул. Л. Українки (буд. 120-124)

Після настання сміттєвої блокади наш сміттєвий майданчик, яким користуються мешканці вулиць Л.Українки, І.Франка і Г.Коссака, постійно переповнений. Оскільки майданчик знаходиться поруч проїзної дороги, яка насичена транспортом, багато автомобілів підвозять сміття з інших районів міста та з навколишніх сіл. Сміття не сортується. Переповнений майданчик створює дискомфорт мешканцям та антисанітарні умови. Проект передбачає встановлення 3 контейнерів – на СКЛО, ПЛАСТИК, ПАПІР, огородження майданчика парканом, доступ до нього матимуть мешканці району (буде забезпечена достатня кількість ключів). Контейнери будуть захищені від попадання вологи (з кришкою). Для правильного користування будуть встановлені плакати з роз’ясненням як сортувати. Окрім того, в району біде проведено навчання для мешканців за участю представників біологічного факультету ДДПУ. Буде також налагоджено співпрацю з фірмою чи фірмами, які будуть регулярно вивозити відсортоване сміття на втор сировину / переробку. Після реалізації проекту в разі його успішності досвід можна буде поширити на інші райони міста.

Тип проекту: Локальний

Пріоритетний напрямок: Інше

Автор: Петришин Ольга Ярославівна

Станом на 20 березня проект підтримали 44 особи.