«Сучасна бібліотека – для сучасних дітей» (м. Балта)

4.1. Проблема, яка потребує вирішення

Відсутність сучасної бібліотеки , обладнаної згідно інформаційних потреб читачів: учнів, батьків, вчителів

4.2. Основна мета реалізації проекту

В зв’язку з новою реформою освіти, під впливом процесів інформатизації змінюється розуміння завдань освіти. Важливим засобом і формою втілення в життя цих завдань являється і шкільна бібліотека. Сьогодні інформаційна підтримка, яку здійснює шкільна бібліотека, може бути реалізована тільки в об'єднанні традиційних фондів у печатному вигляді та електронних ресурсів, у реформуванні традиційної моделі шкільної бібліотеки в бібліотечно-інформаційний центр навчального закладу. Сучасність вимагає не тільки грамотних, культурних дітей, але й здорових. А тому діти в бібліотеці повинні читати книги, шукати потрібну інформацію , готуватися до уроків, олімпіад, тощо, і в той же час відпочивати від уроків. Для здійснення цього реформування сьогоднішня шкільна бібліотека потребує забезпечення новим сучасним бібліотечним обладнанням (меблі, стелажі) та електронними ресурсами (комп’ютери, під'єднання до швидкісного Інтернету, мультимедійне забезпечення, офісна оргтехніка.)

4.3. Запропоновані рішення (заходи проекту)

1. Капітальний ремонт приміщення шкільної бібліотеки
2. Оснащення необхідними меблями (столи, стелажі, стільці, стіл для бібліотекаря, фліп-чати, м’який куточок)
3. Поповнення друкованого бібліотечного фонду виданнями на рідній мові.
4. Оснащення інформаційного центру електроно-офісним обладнанням (комп’ютери, оргтехніка, мультимедійна дошка, проектор)

4.4. Яким чином реалізація проекту вплине на подальше життя мешканців

Реалізуючи цей проект, інформаційно-бібліотечний центр братиме участь у підтримці навчально-виховного процесу, підготовці наукових робіт, будуть виявленні інформаційні потреби користувачів і задоволення цих потреб. Це дасть змогу створення та використання електронних ресурсів задля ефективного забезпечення інформаційного супроводу навчального процесу. Такі умови в читальній залі дадуть можливість читачам , сидячи на мягкому дивані працювати з ноутбуком або планшетом, а також попити чай, какао, сок.

4.5. Основні групи мешканців, які зможуть користуватися результатами реалізації проекту

1. Учні школи 1-11 класів
2. Вчителі
3. Батьки
4. Випускники школи
5. Населення мікрорайону

4.6. Сталість (подальша перспектива) проекту

Створення інформаційного центру в школі дасть змогу залучати батьків, випускників, громадськість до активної співпраці не лише через друковані видання , а й через веб-сторінки відомих сайтів, та власного сайту інформаційного шкільного центру.
Такий центр сприятиме підвищенню соціально-культурного рівня не лише учасників шкільного процесу, а й мешканців мікрорайону в цілому.

Тип проекту: Загальноміський

Пріоритетний напрямок: Інше

Автор: Фоміна Анна

Станом на 19 серпня проект підтримали 110 осіб.