Громадський (партиципаторний) бюджет міста Суми на 2017 рік Завершено

5 000 000 ГРН
Громадський (партиципаторний) бюджет міста Суми на 2017 рік Запрошуємо сумчан стати учасником процесу взаємодії міської влади та городян щодо впровадження інноваційних механізмів залучення громадськості до розподілу частини коштів міського бюджету. Громадський (партиципаторний) бюджет м. Суми – це частина міського бюджету міста Суми, обсяг якої визначений Сумською міською радою (на 2017 рік – 5 млн. грн.). Кошти громадського бюджету спрямовуються на реалізацію кращих проектів розвитку міста, які надійшли до міської ради від мешканців територіальної громади міста Суми. Сумчани мають можливість подати загальноміські проекти (кошторис до 1 млн. грн.) та локальні (до 500 тис. грн.). Протягом червня 2016 р. до Сумської міської ради було подано 75 проектів: 20 – загальноміських та 55 – локальних. Після опрацювання проектів та їх аналізу фахівцями структурних підрозділів міської ради спільно з авторами на голосування винесені 59 проектів, 11 з яких – загальноміські, 48 – локальні. Голосування по проектам триватиме з 24 жовтня по 6 листопада включно. Участь у голосуванні може взяти громадянин України, житель міста Суми віком від 16 років, який зареєстрований або проживає, працює, навчається, служить на території м. Суми. Ви можете обрати два проекти (один загальноміський та один локальний), або ж один із цих двох категорій. Проголосувати можна на сайті http://initiativ.e-dem.in.ua/sumy (виключно сумчани, місце проживання яких зареєстроване у Сумах). Для цього необхідно увійти за допомогою ІД-банкінгу чи електронного цифрового підпису (за наявності). Проголосувати можна у розділі «Проекти, на які триває збір підписів», натиснувши кнопку «Підтримати проект», розміщену на сторінці обраної ініціативи. Якщо Ви не проживаєте, а навчаєтесь, працюєте чи служите на території міста, то проголосувати можна також у 43-х пунктах для голосування, створених на базі комунальних закладів та установ, органів міської влади (перелік). Такі пункти працюють щодня з 11.00 до 19.00. Голосування не є анонімним. Приходити на пункти для голосування потрібно обов’язково з паспортом (або документом, що засвідчує Ваше перебування, роботу, навчання, службу на території міста). Ці дані разом з Вашим прізвищем, ім’ям та по-батькові, місцем проживання (реєстрації), датою народження будуть з Вашим погодженням щодо використання персональних даних внесенні до бланку для голосування, який без них вважатиметься не дійсним! На звороті бланку Ви маєте вписати у відповідному рядку номер проекту, який підтримуєте. За умови наявності двох та більше номерів загальноміського чи локального проектів, або не заповнення обох рядків, такий бланк вважатиметься не дійсним. Голосування за інших осіб не дозволяється. Результати електронного та паперового голосування по кожному окремому проекту підсумовуються. Переможцями голосування є проекти, які набрали найбільшу кількість голосів за рейтинговою системою. Якщо два або декілька проектів отримали однакову кількість балів, пріоритетність визначається датою реєстрації відповідного проекту. Кількість проектів-переможців обмежується визначеним обсягом коштів громадського (партиципаторного) бюджету м. Суми на відповідний рік (на 2017 р. це 5 млн. грн.: на загальноміські проекти – 2 млн. грн., на локальні проекти – 3 млн. грн.). У разі нестачі коштів на реалізацію чергового проекту з переліку проектів-переможців, до уваги береться наступний з проектів-переможців, орієнтовна вартість реалізації якого не призведе до перевищення суми коштів громадського (партиципаторного) бюджету м. Суми на відповідний рік. Підсумки голосування затверджуються Координаційною радою з питань громадського (партиципаторного) бюджету м. Суми. Підтримані городянами проекти обов’язково мають бути реалізовані міською владою у 2017 році. Паралельно наступного року розпочинається і новий цикл громадського бюджету (обговорення правил, подача проектів, експертна оцінка, голосування, визначення переможців). Перелік пунктів для голосування , правила голосування, форма бланку https://www.smr.gov.ua/uk/dokumenti/partitsipatornij-byudzhet/2744-golosuvannya-za-proekti.html

Станом на 19 вересня у конкурсі зареєстровано 59 ініціатив.

Сховати
Назва проектуГолоси
01. Будинок комфортного проживання «Затишна оселя»
12