Сенсорне освітлення 2 пішохідних переходів

Встановити систему автономного сенсорного освітлення на 2 пішохідних переходах (Перехрестя вул. Абаканська та Європейська, а також на Перехресті вул. Європейська та Соборна), що є найбільш небезпечними і, також, погано освітленими. Завдяки чому можна буде уникнути скоєння ДТП автомобілістами та зберегти життя пішоходів. Також, сенсорне освітлення допоможе вирішити ще дві проблеми: покращити освітлення доріг і пішохідних переходів та підвищити економію електроенергії через використання енергії сонця.
Проблема
Минулого року на пішохідному переході, що знаходиться на перехресті вулиць Європейська та Абаканська, сталося ДТП з формулюванням: «наїзд на пішохода». На жаль, цей випадки не поодинокий. Наїзди на пішоходів відбуваються постійно у різних частинах міста. Більша частина з цих випадків трапляється саме в нічний або вечірній час через погане освітлення пішохідних переходів, внаслідок чого водії не бачать пішоходів завчасно.
Пропоноване рішення
Встановити систему автономного сенсорного освітлення на 2 пішохідних переходах, що є найбільш небезпечними і, також, погано освітленими. Дана система є автономною тому, що працює на сонячних батареях.
Перевагами даного рішення:
1. Не потрібні проектні роботи та додаткові погодження з РЕСом для встановлення автономної системи освітлення пішохідних переходів.
2. Використовується економний світлодіодний світильник потужністю 36\У, який створює світловий потік 5600 Люмен.
3. Система може працювати в енергоощадному режимі, що дуже зручно для роботи в зимовий період.
4. Механізм кріплення сонячного фотомодуля - поворотний, що дозволяє з орієнтувати його до сонця.
5. Підвищується економія електроенергії за рахунок використання сонячної енергії.

Тип проекту: Загальноміський

Пріоритетний напрямок: Дороги

Автор: Богдан Бондаренко

Станом на 20 січня проект підтримали 13 осіб.