Громадський бюджет (бюджет участі) м.Пирятин 2017 Завершено

500 000 ГРН
Подання пропозицій 1. Проектні пропозиції, реалізація яких відбуватиметься за рахунок коштів громадського бюджету міської об’єднаної територіальної громади, може подати громадянин України, якому на момент подачі проекту виповнилося 16 років. 2. Подана проектна пропозиція може стосуватися лише одного об’єкта, що належить до власності міської об’єднаної територіальної громади (наприклад, вулиці, установи: школи, дитячого садка тощо). 3. Для проектних пропозицій, реалізація яких відбуватиметься за рахунок коштів громадського бюджету, необхідно заповнити бланк за формою проектної пропозиції згідно з Додатком 1 до Положення. 4. До проектних пропозицій додається список з підписами щонайменше 25 членів міської об’єднаної територіальної громади, які підтримують пропозицію, за формою згідно з Додатком 2 до цього Положення. 5. Проектні пропозиції подаються в паперовому та електронному вигляді (у вигляді сканованого оригіналу) за адресою Пирятинської міської ради: вул.Соборна, 21, м. Пирятин. 6. Протягом року кожен громадянин може подати будь-яку кількість проектних пропозицій. 7. Проектні пропозиції приймаються щороку, починаючи з 01 квітня, протягом 90 календарних днів. 8. Автор проектної пропозиції може у будь-який момент зняти свій проект з розгляду, але не пізніше ніж за 7 календарних днів до початку голосування 9. Об’єднання проектних пропозицій можливе лише за взаємною згодою авторів. 10. Внесення змін щодо суті пропозиції можливе лише за згодою автора. 11. Проектна пропозиція не повинна суперечити чинному законодавству України. 12. Проектна пропозиція, після реалізації якої буде необхідне подальше фінансування, розгляду не підлягає. 13. Проектна пропозиція, кінцевим результатом якої є розробка проектно-кошторисної документації, розгляду не підлягає. 14. Проектна пропозиція, яка потребує розробки проектно-кошторисної документації, розгляду не підлягає. 15. Реалізація проектної пропозиції повинна бути спрямована на кінцевий результат. 16. Проектна пропозиція не повинна перевищувати 100 000 грн. 17. Зразок форми проектної пропозиції розміщується на Е-сервісі „Громадський бюджет Пирятина“. 18. За рахунок коштів, передбачених на фінансування громадського бюджету (бюджету участі), фінансуються проектні пропозиції, реалізація яких можлива протягом одного бюджетного року. 19. У випадку, якщо реалізація проектної пропозиції передбачає використання земельної ділянки, приміщення чи об’єкту, вони повинні бути у власності об’єднаної територіальної громади. 20. Проектні пропозиції повинні відповідати Плану (Програмі) соціально-економічного розвитку об’єднаної територіальної громади. 21. Проектні пропозиції за напрямком використання коштів Громадського бюджету (бюджету участі) розподіляються на категорії: проектні пропозиції, реалізація яких стосується бюджетних установ Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади; проектні пропозиції, реалізація яких не стосується бюджетних установ Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади. 22. Загальний обсяг фінансування проектних пропозицій, реалізація яких стосується бюджетних установ Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади, складає 40 відсотків від загального обсягу громадського бюджету (бюджету участі), затвердженого на відповідний бюджетний рік. Загальний обсяг фінансування проектних пропозицій, реалізація яких не стосується бюджетних установ Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади, складає 60 відсотків від загального обсягу громадського бюджету (бюджету участі), затвердженого на відповідний бюджетний рік Порядок голосування 1. Голосування проводиться, починаючи з вересня, протягом 15 календарних днів шляхом: он-лайн-голосування на Е-сервіс „Громадський бюджет Пирятина“ (можливе за умови авторизації (ідентифікації) на сайті); безпосереднього відкритого голосування у пунктах голосування. 2. У голосуванні можуть брати участь особи, яким виповнилося 16 років та які відповідають одному з таких критеріїв: місце проживання особи зареєстроване на території Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади, що підтверджується паспортом; підприємство, установа чи організація, де працює відповідальна особа, зареєстроване на території Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади, що підтверджується довідкою з місця роботи; внутрішньо-переміщені особи, що мають відповідні документи. 3. Для голосування обов’язкове особисте пред’явлення паспорту громадянина України (або документ, що його заміняє), що посвідчує особу. 4. Голосування відбувається шляхом заповнення відповідного бланку (додаток 4). 5. Перелік пунктів голосування затверджується Координаційною радою. 6. Не пізніше ніж за 7 днів міською радою на Е-сервісі „Громадський бюджет Пирятина“ оприлюднюється інформація про початок голосування. 7. Кожен мешканець громади може проголосувати лише один раз у кожній з категорій, віддавши свій голос як за проектну пропозицію, реалізація якої стосується бюджетних установ Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади, так і за проектну пропозицію, реалізація якої не стосується бюджетних установ Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади.