Арт-лавки в «Серці» Переяслава-Хмельницького

Виготовлення та встановлення авторських тематичних арт-лавок, присвячених відомим історичним постатям Переяслава, оформлених у стилі випалювання (пірографії): 8 лавок із спинками, 2 лавки без спинок та металеву арку у вигляді серця із вмонтованою лавкою.
Основна мета проекту це оновлення скверу Серце Переяслава, збільшення його привабливості та комфортності серед жителів та гостей міста, наповнення його оригінальністю шляхом заміни старих зелених лавок на нові, зроблені в стилі випалювання. Проблема яку вирішуємо – це відсутність комфортних публічних просторів, скверів – місць для відпочинку жителів міста. Пропоную демонтувати старі лавки на бетонних основах без спинок та встановити 8 нових тематичних арт-лавок на металевих основах із спинками, що присвячені відомим історичним постатям Переяслава та історичним подіям, що відбувались на нашій землі. Також пропоную встановити арку виконану із металу у вигляді серця із вмонтованою лавкою, що одночасно слугуватиме й назвою даного скверу. В цьому сквері починаючи з 2014 року почали встановлюватись силами самої громади арт-витвори (в тому числі лавки, виконані в стилі випалювання), що значно збільшило його відвідуваність та популярність як серед молоді, туристів, так і інтерес серед старшого покоління. У жителів міста з’явився відкритий громадський простір для спілкування та культурного відпочинку. Даний проект популяризуватиме Переяслав з мистецької сторони.

Пріоритетний напрямок: Естетичне облаштування міста

Дата початку голосування: 17 жовтня 2017 р.

До кінця голосування залишилося: 0

Автор: Чубай Олександр Олександрович

Станом на 19 січня проект підтримали 6 осіб.