Будівництво водогону по вулиця Микиші (із прилеглими вулицями та провулками)

Проблема, яку має вирішити даний проект,- забезпечення водопровідною водою майже половину колишнього мікрорайону «Дранки» (на сьогоднішній день – частина мікрорайону «Лісок» відповідно до переліку вулиць та провулків п. 2). В 21 сторіччі частина міста Миргород не забезпечена водопровідною водою: наявна у населення вода із колодязів та побутових свердловин непридатна навіть для використання в технічних цілях - із-за значного вмісту сірководню (поряд заболочена місцевість); найближчі місця, де можливо набрати воду знаходяться на відстані 1,5-2,0 км від даного району міста.
Метою реалізації даного проекту є забезпечення належного рівня побуту і життя населення міста (близько 120 будинковолодінь на вищевказаних вулицях).
Єдиним способом забезпечення водою даного району міста є будівництво нового водогону. Будь-які намагання населення вирішити дану проблему власними силами вже вичерпали себе із-за збільшення вмісту сірководню у воді із колодязів та побутових свердловин. Населенням даного мікрорайону за власні кошти (близько 5 тис. грн.) було замовлено та сплачено послуги із видачі технічних умов на будівництво водогону та за проектні роботи ОКВПВКГ «Миргородводоканал». Зверталися із проханням до проекту "Підтримка децентралізації в Україні" DESPRO, але на момент звернення проект вже зупинив фінансування будівництва водогонів в місті. Зверталися до Миргородської міської ради – на даний проект не передбачено коштів в міському бюджеті. Даний район міста протягом останніх років став більш заселеним, багато населення переобладнують побудовані за радянських часів дачі (садовий колектив «Комунальник») під житлові будинки, багато споруджено нових будинків.
Реалізація даного проекту передбачає 2 етапи:
- проведення комплексу будівельно-монтажних робіт по будівництву центрального водогону спеціалізованою організацією за рахунок коштів даного проекту;
- будівництво індивідуальних водогонів до окремих будинковолодінь із облаштуванням індивідуальних водопровідних колодязів та встановлення засобів обліку води за рахунок населення. Орієнтовна сума співфінансування від одного будинковолодіння складе 3,0 тис. грн. та всього 360 тис. грн.
Збудований водогін буде переданий на баланс та на обслуговування ОКВПВКГ «Миргородводоканал», абонентами та споживачами якого і стане населення даного району міста Миргород, що в свою чергу збільшить капіталізацію даного комунального підприємтва.

Пріоритетний напрямок: Інше

Дата початку голосування: 5 жовтня 2017 р.

До кінця голосування залишилося: 0

Автор: Проценко СВІТЛАНА Олексіївна

Станом на 15 грудня проект підтримали 329 осіб.