Безпечні пісочниці для малят дошкільного віку

1. Здоров'я та повноцінний розвиток наших дітей це найголовніше завдання для кожного з батьків. У дитячих садках м. Миргорода навчається приблизно 83 % дітей дошкільного віку, це понад 1300 дітей. На сьогоднішній час не кожна мама чи тато мають можливість виховувати своїх дітей до школи вдома. Розраховувати на бабусів та дідусів також не всі можуть. Тому батьки, а це переважно мами, виходять з декретної відпустки дуже рано і віддають дітей на виховання до дитячих садочків. Проблема, на вирішення якої спрямований проект, полягає у тому що усі пісочниці дитячих ігрових майданчиків є відкритого типу, тобто у пісок можуть потрапить різні небезпечні речі, у тому числі відходи від тварин. Під час ігор у піску діти можуть поранитися від гілки чи каменю. Працівники дитячих садків щоденно намагаються очищати пісочниці власними силами, але стопроцентного очищення досягти неможливо. Користь ігор у піску для дітей є дуже великою, під час них у дітей віком 2 – 6 років розвивається дрібна моторика рук. Також прогулянки на піску сприяють укріпленню опорно-рухового апарату у дітей.
2. Головною метою проекту є безпечний відпочинок дітей дошкільного віку
3. Способами вирішення проблеми є повна заміна усіх старих пісочниць відкритого типу на закритий на ігрових майданчиках, що в подальшому забезпечить комфортний відпочинок для дітей.
4. Основні заходи проекту - це встановлення нових пісочниць трансформерів. Головною перевагою їх є те, що вони можуть повністю закриватися, тому неможливе потрапляння постороніх речовин до піску. Також, покриття трансформується у лавочки для дітей. Працівниками дитячих садків буде здійснюватися нагляд за тим, щоб усі пісочниці накривалися на нічний час.
Термін реалізації проекту: травень – вересень 2018 р.
Працівники дитячих садочків кожен рік проводять поточний ремонт ігрового спорядження, але повністю замінити старі пісочниці на трансформери немає можливості.
5. Основними користувачами результатами проекту є діти віком 1,5 – 6 років, які навчаються у дитячих садках.
Результатом проекту є встановлення 51 нових пісочниць трансформерів. Подальша підтримка даного обладнання у належному стані та поточний ремонт покладатиметься на батьківські комітети дитячих садків. Термін дії спорядження є необмежений.
Спорядження виготовлено з безпечних екологічних матеріалів, до нього додаватимуться відповідні документи, тому вони не нанесуть шкоди екології нашого міста.

Пріоритетний напрямок: Будівництво спортивних та дитячих майданчиків

Дата початку голосування: 5 жовтня 2017 р.

До кінця голосування залишилося: 0

Автор: Силка ВЕРОНІКА Максимівна

Станом на 15 грудня проект підтримали 633 особи.