Двомовна україно-польська молодіжна вистава. Міста-побратими: Миргород-Згожелец

У 2007 році побратимські/партнерські зв’язки розпочато з територіальною громадою Польщі. Місто Згожелец вже 10 років є містом-побратимом Миргорода, згідно угоди про співпрацю в економічному, торгівельному та культурному напрямках. В умовах євроінтеграційних змін в Україні для нашого міста є важливим підтвердження існуючих культурно-дипломатичних зв’язків. Запропонований проект має за мету поєднати молодь двох держав – Польщі й України з міст-побратимів Миргорода та Згожелеца. Результатом співпраці стане двомовна театральна постановка, в якій будуть відображені певні історичні події, ментальна та емоційна реакція молоді на сьогодення, прагнення миру, дружніх стосунків між сусідніми державами та в світі. Основним завданням реалізації проекту є бажання усіляко сприяти зміцненню та всебічному розширенню дружніх культурно-дипломатичних відносин з польською стороною. Культурно-мистецькі та освітні установи та громада міста матимуть відкритий простір для спілкування, познайомляться з культурою й традиціями поляків, а також презентуватимуть національні культурні доробки, традиції та цінності своєї Батьківщини.

Пріоритетний напрямок: Інше

Дата початку голосування: 5 жовтня 2017 р.

До кінця голосування залишилося: 0

Автор: Шумейко ЛЮДМИЛА Михайлівна

Станом на 17 листопада проект підтримали 71 особа.