Проводимо дозвілля разом

КДНЗКТ №5 «Веселі зайчата» знаходиться в центрі великого мікрорайону. Можливості охопити всіх дітей немає. Особливо немає можливості організувати дозвілля дітей у вихідні та святкові дні. Саме тому, виникла потреба створення центру для організованого відпочинку, рухливих ігор, змагань, прогулянок для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку, особливо у вихідні та святкові дні, спрямовувати виховання дітей на формування здорового способу життя, підвищення групової злагодженості та колективізму серед дітей, на взаємодію з родинами в розв’язанні завдань соціального виховання дошкільників та дітей молодшого дошкільного віку.
Національна програма «Діти України», Національна доктрина розвитку освіти, програма «Здоров`я нації» визначають завдання розвитку дитини, становлення її духовного, психічного і фізичного здоров’я, формування у дітей відповідного ставлення до життя як найвищої індивідуальної та суспільної цінності. Згідно з рекомендаціями Базового компонента дошкільної освіти та Законом України «Про соціальну роботу з дітьми та молоддю» було прийняте рішення про посилення уваги до соціального виховання дітей мікрорайону, яке вимагає пошуку найбільш ефективних засобів, форм та методів організації дозвілля дітей. Важливим фактором розвитку дитини - є розвивальне середовище.
Тому, громадською організацією «Рада дитячого садка «Веселі зайчата» підготовлений проект «Проводимо дозвілля разом».
Мета цієї роботи:
- створення центру відпочинку, рухливих ігор, змагань, прогулянок для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку;
- створення умов для особистісного росту дітей, формування активної життєвої позиції;
- виховання соціально адаптованої особистості;
- охоплення всіх дітей мікрорайону, пропаганда здорового способу життя;
- розвиток і удосконалення фізичних і духовних якостей дитини;
- формування почуття колективізму, спільної ігрової діяльності.

Комунальний дошкільний навчальний заклад №5 «Веселі зайчата» знаходиться на місцевому бюджеті. Вихованці закладу та діти мікрорайону – це діти із малозабезпечених родин, які найбільш постраждали в наслідок фінансово-економічної кризи. Місцевий бюджет не має змоги виділити кошти для організації спортивно-ігрового майданчику для дітей мікрорайону.
Для створення спортивно-ігрового центру на базі ДНЗ №5 «Веселі зайчата» з дітьми та їх батьками громадська організація «Рада дитячого садка «Веселі зайчата» та ДДО, підготували проект «Проводимо дозвілля разом» для участі в конкурсі проектів місцевого розвитку «Громадський бюджет» і отримання фінансової допомоги на придбання :
- тротуарної плитки
- лави для відпочинку
- урни для сміття на території дошкільного навчального закладу
- ігрове та спортивне обладнання
Мета та завдання проекту - це об’єднати зусилля колективу працівників комунального дошкільного навчального закладу комбінованого типу №5, батьківської громадськості, громадської організації «Рада дитячого садка «Веселі зайчата»», місцевої влади, бізнесу для надання фінансової допомоги у створенні спортивного-ігрового центру для дошкільників та дітей молодшого шкільного віку, завдяки чому не допустити неорганізованості дітей мікрорайону та байдужого відношення дітей і дорослих до корисної та розвивальної організації дозвілля.

Тип проекту: Загальноміський

Пріоритетний напрямок: Інше

Автор: Гава Тетяна Станіславівна

Станом на 20 листопада проект підтримали 275 осіб.