Енергоощадний дім – майбутнє України

Проблема теплозбереження ще споконвіку хвилювала людство. Замислюватися про утеплення будинків почали ще в глибоку давнину. Перша теплоізоляція має витоки ще з часів стародавнього Вавилона. Мешканці цього міста додавали в матеріал для виробництва цегли тирсу і рослинні волокна, що робило цеглини легкими і знижувало їх теплопровідність. Це дозволяло зберігати тепло в холодну пору в будинку, не даючи йому випаровуватися, а в жарку пору року не давало гарячому повітрю проникати всередину приміщення.
Будинок за адресою Північний квартал, 22, як і більшість будинків нашого міста побудовано за старими проектами, капітальні ремонти в будинках не проводились з моменту введення їх в експлуатацію. Нашому будинку 56 років, за весь час його існування в будинку проводилися лише поточні ремонти, останній такий ремонт проводився 25 років тому.
За цей час старі дерев’яні вікна втратили цілісність і первісну форму. А через вікна, як відомо, дім може втратити до 40% тепла; тому заміна старих дерев’яних вікон на металопластикові з енергоощадними склопакетами – нагальне питання і воно потребує негайного вирішення.
А ремонт покрівлі в будинку, в якому відсутній технічний поверх – це ще й покращення мікроклімату в будинку. Адже постійне протікання покрівлі – руйнує майно мешканців в квартирах і цілісність стін в під’їздах.
Заміна зношених дерев’яних вікон на металопластикові з енергоощадними склопакетами та виконання поточного ремонту покрівлі з застосуванням високоякісного бітумного матеріалу Уніфлекс ЕКП дозволить:
1. Зберегти до 40% тепла в будинку.
2. Забезпечити цілісність даху та покращити його гідроізоляційні та теплозахисні властивості.
3. Зменшити навантаження на електричні мережі будинку.
4. Зекономити енергоносії для обігріву квартир співвласників.
5. Покращити мікроклімат в будинку.
Можливість впровадження сучасних технологій з енергозбереження є дуже актуальним, а напрямки з реалізації такого проекту спільно з органами місцевої ради дають змогу докорінно виправити ситуацію з енергозбереженням у будинку.
Заходи проекту:
1. Заміна старих дерев’яних вікон на металопластикові з енергоощадними склопакетами.
2. Виконання поточного ремонту покрівлі даху будинку з застосуванням високоякісного бітумного матеріалу Уніфлекс ЕКП.
Результати проекту: зменшення втрат теплоенергії через дах та вікна будинку до 40%, зменшення витрат енергоносіїв на обігрів та кондиціонування верхніх поверхів будинку до 50 відсотків, поліпшення мікроклімату в будинку.
Обсяг коштів та джерела фінансування: вартість загального комплексу робіт – 170 148,00 грн.

Пріоритетний напрямок: Заходи з енергозбереження

Автор: ОСББ «Північний, 22 »

Станом на 19 січня проект підтримали 199 осіб.