Світла оселя

Головною проблемою, на розв’язання якої спрямовано цей проект – забезпечення енергозберігання у будинку. Заходи по енергозбереженню та енергоефективності стали елементом офіційної державної політики в Україні. Для підвищення показників енергоефективності та для стимулювання до енергозбереження населення країни зроблено певні кроки. Так в будинку № 4 по вул. Проектній проводиться капітальний ремонт водо та каналізаційної мережі будинку, планується у жовтні 2016 року провести посилення електричної мережі у будинку. Ці заходи дозволять зменшити витрати на утримання будинку та зекономити енергоносії. А це в свою чергу дозволить знизити витрати теплової та електричної енергії до 50 відсотків, у тому числі, за рахунок заміни в під’їздах вікон з дерев’яних на металопластикові з енергозберігаючими склопакетами, заміною дверей на металеві та утепленням горища та підвалу будинку. Окупність понесених витрат буде становити приблизно 4-5 років.
Цей проект відповідає вимогам Положення про порядок проведення конкурсу проектів місцевого розвитку «Місцевий бюджет» стосовно розробки та впровадженню мініпроектів з використанням технологій енергоефективності та енергозбереження, спрямованих на модернізацію систем освітлення, на зниження використання ресурсів, поліпшує мікроклімат в приміщенні, що забезпечує суттєву оптимізацію споживання ресурсів та економії коштів.

Тип проекту: Загальноміський

Пріоритетний напрямок: Заходи з енергозбереження

Автор: Бойко Сергій Вікторович

Станом на 20 листопада проект підтримали 148 осіб.