Сталий емоційний розвиток – запорука здорового життя дитини

Комунальний дошкільний навчальний заклад комбінованого типу № 2 «Кульбабка» знаходиться в центрі міста, збудований ще в довоєнний період (стара будівля) ігрові майданчики за роки існування дошкільного закладу стали не актуальними, втратили свій естетичний вигляд і не несуть те емоційне навантаження яке потрібно дітям згідно національної програми «Діти України», Національної доктрини розвитку освіти, програми «Здоров'я нації», Базового компоненту дошкільної освіти та Закону України про освіту.
Дошкільний навчальний заклад разом з батьками знаходиться в пошуку найбільш ефективних засобів, форм, методів організації дозвілля дітей.
Важливим фактором розвитку дитини є розвивальне середовище, а саме – ігрова діяльність.
Для того, щоб сучасні діти мали зацікавленість до дитячого садка, дошкільний заклад має бути обладнаний сучасними ігровими зонами, де діти швидше будуть проходити адаптацію до дитячого садка, будуть зацікавлені в перебуванні у дошкільному закладі.
Основна проблема полягає в установці сучасного ігрового обладнання, адже здорове дитинство і є запорукою здорового подальшого життя.
Громадською організацією «Рада дитячого садка «Кульбабка»» підготовлений проект «Сталий емоційний розвиток – запорука здорового життя дитини».
Мета цієї програми:
- створення ігрових вуличних зон для дітей дошкільного віку;
- створення умов для фізичного, розумового, емоційного розвитку дітей;
- виховання соціально - емоційної особистості.
- охоплення дітей мікрорайону, пропаганда здорового способу життя;
- формування почуття колективізму, спільної ігрової діяльності.
Комунальний дошкільний навчальний заклад комбінованого типу № 2 «Кульбабка» знаходиться на місцевому бюджеті, вихованці закладу – це діти мікрорайону в якому знаходиться дитячий садок. Більшість дітей – це діти з малозабезпечених сімей.
Місцевий бюджет не має змоги виділяти кошти для організації ігрової зон в дошкільному закладі. Для позитивного емоційного розвитку дітей дошкільного закладу і мікрорайону на базі дитячого садка № 2 «Кульбабка» з дітьми та їх батьками Громадська організація «Рада дитячого садка «Кульбабка»» та дитяче дошкільне об'єднання підготували проект «Сталий емоційний розвиток – запорука здорового життя дитини». Для участі в конкурсі проектів місцевого розвитку («Громадський бюджет») і отримання фінансової допомоги на придбання:
- ігрового вуличного обладнання.

Тип проекту: Локальний

Пріоритетний напрямок: Інше

Автор: Громадська організація «Рада дитячого садка «Кульбабка»

Станом на 20 січня проект підтримали 258 осіб.