Замінемо вікна - поліпшимо мікроклімат будинку!

Сьогодні заходи по енергозбереженню та енергоефективності стали елементом офіційної державної політики в Україні. Україна, в свою чергу, відноситься до енергодефіцитних країн, хоча за останні роки стрімко розробляє та втілює заходи по задоволенню своїх потреб в паливно-енергетичних ресурсах, шукаючи альтернативу застарілим.
За для підвищення показників та високої економічної ефективності, а також, для забезпечення подальшої перспективи з метою стимулювання до енергозбереження вже зроблені певні кроки, але ж в умовах сьогодення є певні труднощі.
Так, у будинку за адресою: м. Марганець, Ювілейний квартал, буд. 10, за рахунок власних коштів, замінено шість вхідних дверей на металеві утеплені з кодовими замками, відремонтовано щитову. Планується у другій половині жовтня заміна старої проводки на нову, утеплення труб водопостачання у підвалі та в під’їздах використання економічних ламп. Ці заходи також дозволять зменшити витрати на утримання будинку.
Використання сучасних технологій в сфері житлового господарства дозволяє знизити витрати теплової енергії на 45-50% за рахунок утеплення під’їздів, підвалів, в т.ч. це заміна вхідних дверей, заміна в під’їздах вікон дерев’яних на пластикові.
Будинок за адресою: м. Марганець, Ювілейний квартал, буд. 10 має шість під’їздів, у кожному по чотири вікна. При виконанні вказаних робіт окупність витрат, за рахунок економії теплової енергії буде становити орієнтовно 4-5 років. Крім того, враховуючи що більш ніж 50% дерев’яних вікон власники квартир замінили на пластикові, будинок буде виглядати більш естетично.
Даний проект відповідає вимогам « Положення про порядок проведення конкурсу проектів місцевого розвитку « Громадський бюджет» стосовно розробки та впровадження мініпроектів з використанням технологій енергоефективності та енергозбереження, спрямованих на модернізацію систем освітлення, на зниження використання ресурсів, поліпшення мікроклімату приміщень; оснащення устаткуванням, що забезпечує суттєву оптимізацію споживання ресурсів та економію коштів.
Головною метою проекту є підвищення ефективності шляхом поліпшення мікроклімату в будинку за адресою: м. Марганець, Ювілейний квартал, буд. 10.
Головним завданням проекту є зменшення енергоємності житлового будинку шляхом:
– забезпечення надійного енергозабезпечення житлової сфери м. Марганця.
Проект відповідає основним пріоритетам енергетичної політики міста, оскільки скорочення енергоспоживання шляхом ефективного використання енергетичних ресурсів є невід’ємною частиною дій по забезпеченню економічного розвитку міста; особливе значення надається залученню науково-технічного потенціалу, впровадженню новітніх розробок, що сприяють ефективному використанню енергоресурсів, оптимізації енергоспоживання як в цілому по місту.

Тип проекту: Загальноміський

Пріоритетний напрямок: Заходи з енергозбереження

Автор: Намятова Любов Іванівна

Станом на 19 вересня проект підтримали 268 осіб.