«Облаштування 3-ох споруд з навісами/автозупинок/ для захисту пасажирів від дощу та вітру в селі Ілавче Іванівської ОТГ».

Мета проекту – створення комфортних умов в селі Ілавче для людей, які здійснюють поїздки пасажирським транспортом .
Село Ілавче одне з великих сіл Іванівської ОТГ . В населеному пункті є загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, є терапевтичне відділення лікарні, сільський клуб, дитячий дошкільний заклад , бібліотека, аптека, церква.
Відстань від села Ілавче до районного центру 16 км., до обласного-35 км. В селі проживає 1367 жителів , з них більше 70% постійно користуються пасажирським транспортом.
Центральна дорога , яка пролягла через усе село по вулиці Шевченка становить 4 км. Через населений пункт курсують на Теребовлю 6 рейсових маршрутів , на Тернопіль-8 . В населенному пункті є тільки один павільйон для очікування транспорту /біля школи/.
Громадяни, які подорожують, постійно відчувають дискомфорт в осінньо-зимовий період під час дощів та снігопадів . Через відсутність місць укриття пасажири часто хворіють на гострі респіраторні захворювання. Крім цього , на шляху маршруту транспортні засоби зупиняються надто часто і де завгодно , це може призвести до винекнення аварій, графік курсування збивається, через затримку рейсів виникає невдоволення у пасажирів .
Облаштування ще 3-ох місць для очікування транспорту в селі Ілавче дасть можливість уникати аварійних ситуацій , зменшиться кількість захворювань громадян, оскільки, вони будуть чекати у закритих павільйончиках, поліпшиться культура обслуговування пасажирів , зменшиться кількість невдоволених пасажирів , поліпшиться імідж села та Іванівської громади в цілому в очах гостей, які відвідують населений пункт.
Пропонується встановити 3 павільйончики:
1 - на початку села Ілавче , біля Могили Січових Стрільців ;
2-біля магазику типу «Маркет»;
3-біля сільського клубу.
Такі споруди дуже необхідні усім мешканцям села . Більше 60 осіб працездатного віку постійно їдуть в місто Теребовлю та в Тернопіль на роботу . 28 студентів ідуть в обласний центр та інші населені пункти України на навчання . Особи пенсійного віку часто виїжджають за межі села з метою здійснення покупок . Малозабезпечені громадяни їдуть в центр громади , в районний центр для оформлення різного виду допомог. Велика кількість мешканців села відвідують обласний центр для отримання консультацій фахівців, які працюють у лікувальних закладах області . Користуються маршрутками і учні школи, вихованці дитячого садочку, працівники організацій та установ. Відчують комфорт і особи з інших міст та сіл, які відвідують село.

6.* Орієнтовна вартість проекту - 30 314 грн.
№ з/п Перелік видатків Орієнтовна вартість, грн.
1. цемент 2цнт х240,00 480
2. щебінь 9 м3х150,00 1450
3. труби 40,5мх45 1822
4. металічний брус середній 24мх35 840
5. металічний кутник 75м х 20 1500
6. листи заліза 78 м х 90 7020
7. дошка обрізна для лавочок 1,2 м3 2400
8 урни для сміття 3 шт Х 500 1500
9 Інші затрати 10% 1790
10 зарабітна плата з нарахуваннями 11712
Разом: 30314,00

Автор: Квасниця Михайло Зиновійович

Станом на 19 січня проект підтримали 139 осіб.