12. «Школа здоров’я. ЛФК в нашій школі» Переможець

ЛФК – значимий компонент лікування. ЛФК нормалізує і покращує процеси обміну речовин, запобігає деформації опорно-рухового апарату, відставанні в рості і розвитку.
Систематичні заняття ЛФК перешкоджають походженням у дітей багатьох хвороб:
- сколіоз;
- плоскостопість;
- порушення постави;
- викривлення ніг;
- розлади шлунково-кишкового тракту;
- бронхіти і т.д.

Незалежно від того, на яку частину направлені вправи ЛФК, відбувається стимуляція діяльності всього організму дитини. Завдяки ЛФК поліпшується обмін речовин, зменшується запальні процеси, прискорюється загоєння ран, відбувається нормалізація порушених функцій організму. Завдяки систематичних занять у дітей формується вірна постава. Суглоби стають більш рухливими, збільшується витривалість і сила, розвиваються вольові якості, організм зміцнюється і гартується. ЛФК позитивно впливає на дихальну систему, серцево-судинну систему, координацію дитини. ЛФК включає в себе такі методи як лікувальний масаж, рухові ігри, фізичні вправи, лікувальні положення тіла, заняття на тренажерах.
Ціль ЛФК – зміцнення м’язів, зв'язок і суглобів, що призводить до корекції та профілактиці порушення постави, плоскостопості, викривлення хребта та інших недоліків опорно-рухового апарату. Системні заняття посилюють імунітет, що знижує ризик походження багатьох хвороб, роблять дитину більш впевненою у собі, менше схильної до стресу, розвивають інтелект, запобігають появи травм.
Щоб ЛФК привело до позитивного результату, займатися нею потрібно регулярно, потроху фізичне навантаження повинно зростати. Рівень навантаження залежить від віку дитини, особливостей захворювання і організму, фізичною підготовки і самопочуття. ЛФК проводяться невеликими групами (5-6 чоловік). Заняття потрібно проводити щодня – курс 10-15 днів, поряд з цим ключову роль відіграє систематичність. Одне заняття складається з 10-12 простих вправ, темп їх виконання від повільного до інтенсивного, в програму заняття обов’язково повинні входити дихальні вправи. Тривалість одного заняття в середньому становить 20-25 хвилин.

Тип проекту: Локальний

Пріоритетний напрямок: Інше

Автор: Берегова Леся Юріївна

Ініціативу підписали 83 особи.

Рішення по проекту

Прийнято: 27 червня 2017 р.
Даний проект буде включено до бюджету міста на 2018 рік.
Додаток