Благоустрій частини дорожнього покриття вул. Шевченка (м. Балта) Переможець

4.1. Проблема, яка потребує вирішення
Благоустрій – це візитна картка кожного населеного пункту. Стан вулично-дорожньої мережі, освітлення, озеленення та чистота міста – оцінка діяльності як місцевої влади, так і громадськості. Це показник рівня участі громади у вирішенні проблем та перспектив розвитку сфери благоустрою та комунального обслуговування населеного пункту.
Ключовою проблемою, на основі якої виникла ідея щодо складання цього проекту, є відсутність якісного покриття на дорозі по вул. Шевченка, що створює значні проблеми як для пішоходів так і для під’їзду мешканців даного району, швидкої допомоги та пожежно-рятувальних автомобілів. Для покращення експлуатаційних якостей та забезпечення безпеки руху дорога потребує виконання робіт з поточного ремонту.
Територія, на якій буде реалізовуватись проект, знаходиться в густо заселеній частині міста: по обидва боки вулиці розташовані три навчально – виховні заклади, в яких навчається та працює майже 3000 людей.
Вуличне покриття на даній ділянці вулиці Шевченка зруйновано на 90 %, перебуває в незадовільному стані, має значні нерівності в рельєфі. Дорожній одяг відсутній на більшій частині ділянки вулиці, на окремих ділянках дороги ями, нерівності по всій її довжині , що не дає можливості безперешкодно рухатись дорогою як пішоходам так і автомобілям. Незадовільний стан вулиці створює певні незручності та проблеми жителям даної вулиці та суміжних вулиць, які нею користуються, а саме:
• зношення транспортних засобів, що призводить до незапланованих і непотрібних витрат;
• погана дорога може бути причинами аварій, а це прямий збиток здоров'ю і сімейному бюджету, не кажучи вже про непоправні випадки.
• велика кількість ям на дорогах також погано впливає на психологічний стан як водіїв, пасажирів так і пішоходів. Адже і ті, й інші під час руху вимушені перебувати в стані напруги. Звідси постійний стрес, роздратованість і проблеми з нервовою системою.
Проектом пропонується поточний ремонт частини дороги по вулиці Шевченка (між НВК «Балтська ЗОШ І-ІІІ ст. №2 –гімназія» і КЗ «Балтська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат №1 І-ІІ ступенів», довжина 140 м., ширина 3 м.,товщиною 0,15 м.

4.2. Основна мета реалізації проекту
Основною метою даного проекту є підвищення якості дорожнього полотна проїзної частини дороги, створення комфортних умов для переміщення громадян містом на транспортних засобах загального користування (якісний та швидкий доступ пожежно-рятувальної техніки та швидкої допомоги до навчальних закладів, населення) та власних транспортних засобах, для досягнення якої необхідно виконати наступні завдання:
 виконання робіт з поточного ремонту бетонного покриття частини дороги по вул. Шевченка;
 забезпечення громадян цільових груп соціальною складовою життєдіяльності;
 розповсюдження позитивного досвіду впровадження проекту через ЗМІ._______________________________________________________

4.3. Запропоновані рішення (заходи проекту)

Проектом пропонується поточний ремонт вулиці Шевченка (частина вулиці між НВК «Балтська ЗОШ І-ІІІ ст. №2 –гімназія» і КЗ «Балтська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат №1 І-ІІ ступенів ») довжиною
140 м., а саме - бетонне покриття. Цементобетонні дороги є дешевшими та більш надійними порівняно з “асфальтними”.
Перелік заходів реалізації проекту:
 визначення мети й завдань проекту, затвердження плану дій щодо його виконання;
 пошук необхідної інформації, щодо будівництва доріг;
 обчислення та обґрунтування проведених заходів;
 інформування громадськості міста про даний проект;
 визначення підрядника виконання робіт;
 реалізація – проведення ремонтно-будівельних робіт;
 розповсюдження інформації про виконання проекту .

4.4. Яким чином реалізація проекту вплине на подальше життя мешканців

Реалізація проекту створить умови для безпечного та комфортного дорожнього руху, покращить стан доріг та автомобільне сполучення як для потреб економіки так і для доступу населення до послуг, забезпечить належне сполучення. В рамках трансформації транспортно-пішохідної мережі значною мірою підвищити рейтинг міста за такими показниками, як зручність пересування, істотне очищення повітря, безперешкодне та швидке надання послуг пожежно-рятувальною технікою та швидкою допомогою.
Перспективні наслідки реалізації проекту:
 прискорення розвитку галузі житлово-комунального господарства міста;
 створення безпечних та комфортних умов життєдіяльності населення,
 суттєва економія бюджетних коштів на відновлення галузі житлово-комунального господарства;
 згуртування міської громади в процесі досягнення результатів проекту;
 підвищення рівня громадської довіри до влади.

4.5. Основні групи мешканців, які зможуть користуватися результатами реалізації проекту

1. Працівники та учні НВК «Балтська ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 гімназія;
2. Працівники та учні ВНКЗ «Балтське педагогічне училище»;
3. Працівники та учні КЗ «Балтська спеціальна школа інтернат І-ІІ ступенів №1 для дітей ЗПР»;
4. Працівники державного підприємства «Балтське лісове господарство»;
5. Жителі даного мікрорайону;
6. Громадяни міста та району.

4.6. Сталість (подальша перспектива) проекту

а) фінансова сталість: Економічна ефективність проекту буде виражатися в економії коштів місцевого бюджету, які будуть спрямовані на впровадження інших проектів розвитку міста.
б) інституційна сталість – реалізація проекту позитивно вплине на розвиток комунальної інфраструктури міста за рахунок відновлення об’єктів житлово-комунального господарства. Суб’єкти підприємництва будуть залучені до виконання робіт (послуг) за проектом. Громадські організації, що підтримують дані заходи, на прикладі впровадження проекту отримають позитивний досвід можливостей місцевої влади у вирішенні проблем житлово-комунального господарства. Власником матеріальних продуктів, отриманих за результатами проекту, буде територіальна громада міста Балта.
Інноваційність способу вирішення проблем проекту полягає в досягненні сталих результатів відновлення соціальних об’єктів житлово-комунального господарства шляхом концентрації фінансових, матеріальних, інтелектуальних ресурсів міста для забезпечення розробки і реалізації проектів розвитку галузі ЖКГ.

Тип проекту: Загальноміський

Пріоритетний напрямок: Облаштування тротуарів

Автор: Доні Лілія Анатоліївна

Ініціативу підписали 375 осіб.

Рішення по проекту

Прийнято: 14 грудня 2017 р.
1. Інформацію заступника голови Координаційної ради взяти до відома.
2. Визначити переможцями проекти згідно до таблиць 1, 2;
3. Рекомендувати Балтській міській раді на черговому пленарному засіданні сесії Балтської міської ради затвердити перелік проектів переможців згідно до таблиць 1, 2;

Додаток