Благоустрій джерела «Басейну» з якого починається історія села Лісничівка (с. Лісничівка) Переможець

4.1. Проблема, яка потребує вирішення

Забезпечення вільного доступу до якісної питної води та благоустрій прилеглої території і збереження історії села Лісничівка

4.2. Основна мета реалізації проекту

Благоустрій території ,прилеглої до Басейну «Джерело», створення зони відпочинку та облаштування місця для здійснення паломництва (прихожанами місцевого храму «Різдва Пресвятої Богородиці» та паломниками, створення сприятливих умов з метою купання,обливання підтримання релігійних обрядів)

4.3. Запропоновані рішення (заходи проекту)

1.Проведення поточного ремонту дороги по провулку Миру (грейдерування, підсипка щебня ,утрамбовування лотків для відводу дощової води.
2.Очищення басейну ;викачка води,очищення від органічного намулу.
3.Облаштування тротуарних доріжок та території навколо Басейну.
4.Огородження території Басейну штахетним парканом. 5.Встановлення лавок на території Басейну 7 шт. 6.Встановлення дубового настилу на Джерелі. 7.Виготовлення жолоба для стікання води

4.4. Яким чином реалізація проекту вплине на подальше життя мешканців

Залучення паломників, сприяння можливому збільшенню жителів села, розвитку місцевого туризму. Протягом 3-х років паломники,які відвідали наше село,придбали 7 будинків в яких і
проживають,найбільше їх зацікавила чиста джерельна вода та свіже повітря.

4.5. Основні групи мешканців, які зможуть користуватися результатами реалізації проекту

Жителі села Лісничівка, гості паломники , туристи.

4.6. Сталість (подальша перспектива) проекту

Проект можна розвивати і покращувати,є можливість розчистити ще три джерела,створити ставок у межах території села,де раніше він і був. Утримання території, догляд беруть на себе голови мікрорайонів, прихожани церкви «Різдва Пресвятої Богородиці».

Тип проекту: Локальний

Пріоритетний напрямок: Облаштування зон відпочинку та упорядкування прибережних смуг водойм

Автор: Левченко Михайло Петрович

Ініціативу підписали 280 осіб.

Рішення по проекту

Прийнято: 14 грудня 2017 р.
1. Інформацію заступника голови Координаційної ради взяти до відома.
2. Визначити переможцем проект:
- Благоустрій джерела «Басейну» з якого починається історія села Лісничівка;
3. Відділу розвитку громадянського суспільства рекомендувати підготувати на чергове пленарне засідання сесії Балтської міської ради питання щодо внесення змін до Програми Балтської об’єднаної територіальної громади «Громадський (партисипаторний) бюджет Балтської ОТГ на 2017-2019 роки», в частині збільшення обсягів фінансування Програми на 2018 рік – на 60 тис. грн.
4. Рекомендувати Балтській міській раді на черговому пленарному засіданні сесії Балтської міської ради затвердити проект «Благоустрій джерела «Басейну» з якого починається історія села Лісничівка»
Додаток