Сквер «Зелене намисто нашої школи» Прогулянки та активний відпочинок на свіжому повітрі – обов’язкова умова для здорового способу життя. (м. Балта) Переможець

4.1. Проблема, яка потребує вирішення
Перед школою посаджений парк пам’яті, там знаходяться малі архітектурні споруди, висаджені берізки в пам'ять про загиблих в роки ІІ Світової війни. Оскільки пришкільна територія недостатньо озеленена та майже вся асфальтована, то в літній час діти ховаються в тінь дерев, влаштовують там ігри, що є неприпустимим в такому місці. Тому є необхідність перепланувати парк, перенісши плити з іменами загиблих на територію перед шкільним музеєм, а дану частину парку пристосувати для відпочинкової зони.

4.2. Основна мета реалізації проекту:
- Необхідність створення реальної зеленої зони, де в різні пори року сквер стане єдиним улюбленим місцем відпочинку не тільки учнів школи, а й жителів нашого мікрорайону та всього міста;
- Сприяння формуванню екологічної культури;
- Використання природних можливостей скверу для проведення практичних занять та екскурсій з природознавства, біології, екології, географії, художньої культури, образотворчого мистецтва;
- Виховання справжніх патріотів своєї школи, міста, малої Батьківщини.

4.3. Запропоновані рішення (заходи проекту)
1. Демонтаж малих архітектурних споруд.
2. Перенесення плит із іменами героїв на прилеглу до шкільного музею територію.
3. Розбиття тротуарних доріжок.
4. Встановлення лавочок (по периметру та на території).
5. Освітлення території скверу електричними ліхтарями.
6. Створення трьохярусної клумби.
7. Висадження кущів та багаторічних рослин.

4.4. Яким чином реалізація проекту вплине на подальше життя мешканців
Створена зона для родинного відпочинку, природна фото зона. Зменшення числа підлітків, що безцільно проводять свій вільний час. Місце для організації культурних заходів (літературних вечорів, читань, конкурсів читців, музичних виконавців, тощо)

4.5. Основні групи мешканців, які зможуть користуватися результатами реалізації проекту: всі бажаючі від 0 до 100 років.

4.6. Сталість (подальша перспектива) проекту
Враховуючи перспективу збільшення кількості дітей в мікрорайоні школи, сквер протягом багатьох років буде задовольняти естетичні, виховні потреби громадян, формуватиме екологічний світогляд.

Тип проекту: Загальноміський

Пріоритетний напрямок: Інше

Автор: Коптєва Надія Валентинівна

Ініціативу підписали 427 осіб.

Рішення по проекту

Прийнято: 14 грудня 2017 р.
1. Інформацію заступника голови Координаційної ради взяти до відома.
2. Визначити переможцями проекти згідно до таблиць 1, 2;
3. Рекомендувати Балтській міській раді на черговому пленарному засіданні сесії Балтської міської ради затвердити перелік проектів переможців згідно до таблиць 1, 2;

Додаток